We do ninjavideo production

Vad ska jag göra med den här sajten!!?

Då sitter man i den där situationen igen att man ska börja befolka en ny sajt och bygga upp sin digitala närvaro på ett nytt ställe. Lite som att flytta in i en ny lägenhet och väggarna är helt tomma.

Man har ju alltid en massa saker man vill hänga upp för att skapa ett mer mysigt ställe som representerar sig själv… eller i det här fallet en trovärdig företagspresentation. Och det är där det klämmer för mig som konsult. Vad finns det egentligen som är intressant med sådana som mig, som gör att du vill komma tillbaka hit till den här sajten igen.

Så, nedan ser du min plan som en mind map. En mind map för det som jag vill dela med mig av, av det jag har lärt mig genom att experimentera och jobba med olika kommunikations- och medieprojekt de senaste 10 åren, med förhoppningen att det här är något som du ska ha nytta av i framtiden.

En första skiss av mind-map:n som ska bli en användbar checklista

Om du har snubblat in på den här sajten och inte vet vem jag är ska du veta att jag inte skriver det här för att jag tror att jag är en kändis, utan min ambition är att utforska vad man kan göra med video på nätet och experimentera med det. Video kan i min mening vara så mycket mer än tv. Men de senaste 10 åren som vi har haft video på nätet hyfsat lätt tillgängligt, så har inte videoformaten utvecklats särskilt mycket. Det mesta som man ser är rätt likt vad som redan finns på tv. Och det är, i min mening, inte att utnyttja den potential som webben som plattform erbjuder.

Webben som mediebärare är så mycket mer än vad tidningar och tv erbjuder, så varför ska vi följa deras regler?

Min plan är att försöka dokumentera och sammanställa de insikter jag har efter mer än 10 år i den här branschen och att sammanställa en checklista över vilka komponenter som behöver finnas närvarande i en marknadsdriven kommunikationsstrategi som drar maximal nytta av de mekaniker som webben erbjuder gratis.

Efter att ha suttit med en kaffe, en penna och ett papper en timme har jag fått ihop en första skiss på vad som borde finnas med i checklistan.

 1. In flight correction
 2. Ton-fyrfältaren
 3. Drömmen om sommaren
 4. Känsla vs. fakta
 5. Karaktärsbyggaren
 6. Storytellingflätan
 7. Kanaler i samverkan
 8. Habitatet
 9. Satellitpublicering
 10. Fattighjons-SEO
 11. Föredömlig paketering
 12. Före-under-efter
 13. Motverka tomtebloss-problemet
 14. XLS-checklistan
 15. Prenumerationsfrämjandet
 16. Produktionstrappstegen

Jag får nog ta och jobba på titlarna så att det låter lite mer ”coolt” (man vill ju inte bli mobbad av de hippa mediekidsen).

Min plan för sommaren är att förklara mina tankar runt de här 16 punkterna (och det dyker säkert upp fler under arbetets gång). Men det viktiga för mig är att dokumentera mina erfarenheter i en form där de blir ett verktyg som du ska kunna tillämpa både för kommunikationsprojekt i stort men framför allt för videoprojekt.

Vad ska jag göra med https://socialvideo.ninja?

/Björn

BTW. En disclaimer för alla mina framtida bloggposter på den här sajten: Anledningen till att jag är en videoperson är att jag är usel på att stava. Så om du har problem med särskrivningar, stavfel och syftningsfel… läs försiktigt.